Kuchnia

Gotowanie

Chińska patelnia - pomysł na szybki obiad Składniki na chińską patelnię - pomysł na szybki obiad:


1 podwójna pierś z kurczaka
250 g makaronu do woka (my kupiliśmy w Lidlu)
1 średni por
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
2 marchewki
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 łyżka octu balsamicznego
szklanka bulionu
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
kilka pomidorków koktajlowych








Przygotowanie:
Mięso z kurczaka dokładnie myjemy i następnie kroimy w kosteczkę. Przekładamy do miseczki, dodajemy sos sojowy, ocet balsamiczny i przecier pomidorowy. Mięso dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na 30 minut, żeby smaki się wymieszały. W międzyczasie zabieramy się za warzywa. Por i marchewkę kroimy w talarki. Paprykę w paski. Warzywa przekładamy na patelnię, zalewamy szklanką bulionu i dusimy do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Po upływie 30 minut, kurczaka podsmażamy na rumiany kolor, doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Do mięsa dodajemy miękkie warzywa. Całość dusimy przez 5 minut. Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Jak już będzie gotowy łączymy go z zawartością patelni. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy przyprawami i gotowe ;) Na wierzch można dać kilka pomidorków koktajlowych. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation