Kuchnia

jedzenie

Roladki z tortilli z białym serem i łososiem

Składniki
4 placki tortilla o średnicy 20 cm
250 g sera białego
pęczek koperku
pół małego jogurtu naturalnego
200 g wędzonego łososia
kilka listków sałaty
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Biał ser, posiekany drobno koperek, jogurt, sól i pieprz wymieszać w miseczce na gładką pastę.



Placki tortilli posmarować cienką warstwą pasty. Następnie ułożyć plastry łososia.

Na krawędzi jednej ze stron tortilli położyć poszatkowaną sałatę.

Zawinąć tortillę zaczynając od strony z sałatą, tak by środek rolady był zielony.



Gotową roladę zawinąć ściśle w folię spożywczą i włożyć na minimum 2 godziny do lodówki.

Tuż przed podaniem pokroić na plastry o szerokości około 2 cm.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation