Kuchnia

Przepisy kluski, naleśniki...

Kotlety z jajek

SKŁADNIKI:
6 jaj (ugotowanych)
2 dkg masła
5 dkg cebulki
6 dkg bułki tartej (1 szklanka)
1/8 l. mleka (1/2 szklanki)
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Ugotowane na twardo jajka zemleć przez maszynkę. Cebulkę pokroić na małe kawałki, zeszklić na maśle.
2. Do miski wlać mleko, wsypać bułkę tartą, dodać jajka i cebulkę. Całość wymieszać na gładką masę. Dosolić i dopieprzyć do smaku.
3. Z masy formować pulpeciki. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na tłuszczu. Podawać z surówką z kwaszonej kapusty i ziemniakami. SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation