Kuchnia

fit recipes

Sałatka grecka ze spiralizera

SKŁADNIKI

2 PORCJE
4 małe ogórki gruntowe
250 g pomidorków koktajlowych
1 młoda cebula ze szczypiorkiem
125 g fety
1/3 szklanki czarnych oliwek
SOS
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oliwy extra vergine
1 duży ząbek czosnku (starty lub przeciśnięty przez praskę)
sól i pieprz
DODAJ NOTATKĘ
PRZYGOTOWANIE

Przyciąć końce ogórków i przepuścić przez maszynkę - SPIRALIZER. Otrzymane "spaghetti" przekroić nożem w 2 - 3 miejscach aby je skrócić.
Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki. Cebulę i szczypiorek posiekać. Fetę pokroić w kosteczkę a oliwki przekroić na pół.
W salaterce wymieszać składniki sosu, dodać przygotowane składniki i delikatnie wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation