Kuchnia

VEGE

Młoda kapusta zasmażana
https://kardamonowy.pl/mloda-kapusta-zasmazana/
Składniki:
1 młoda kapusta
1 cebula
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka masła
pół szklanki wody
pęczek koperku
duża szczypta cukru
sól
pieprz

Kapustę obieramy z brzydkich liści, kroimy na ćwiartki, wycinamy głąb i szatkujemy, wrzucamy do garnka. Wlewamy do niego wodę, gotujemy pod przykryciem około 6 minut – aż kapusta będzie al dente, od czasu do czasu mieszamy. Następnie na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy na nią pokrojoną w drobną kostkę cebulę, chwile przesmażamy. Po chwili dodajemy mąkę, mieszamy, smażymy minutę. Wrzucamy do tego ugotowaną kapustę razem z wodą, przyprawy, mieszamy dokładnie, zagotowujemy. Pod koniec dodajemy poszatkowany koperek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation