Kuchnia

fit recipes

Ziołowy kuskus z indykiem

Co kupić?

Kuskus
300 g filetu z indyka
200 g kuskusu
150 g fety
1 garść orzechów włoskich
1 garść świeżej bazylii
1 garść świeżej mięty
3 łyżki octu balsamicznego
kilka gałązek świeżego tymianku
natka pietruszki
olej do smażenia
sól, pieprz
Sos
1 łyżka miodu
1 łyżka soku z cytryny
1 zmiażdżony ząbek czosnku
oliwa z oliwek

Jak przygotować?

Kuskus przygotuj wg instrukcji na opakowaniu (zalej wrzątkiem i przykryj).

Wszystkie zioła (z wyjątkiem tymianku) posiekaj, przełóż do miski, dodaj podprażone orzechy włoskie i kuskus.

Mięso pokrój w plasterki, zamocz w occie balsamicznym, dodaj tymianek, sól, pieprz.

Na patelnię wlej odrobinę oleju, smaż mięso przez kilka minut.

Wszystkie składniki sosu wymieszaj, dodaj do kuskusu.

Kuskus przekładaj do miseczek, tuż przed podaniem dodaj pokruszoną fetę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation