Kuchnia

mniam ; d

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - 365 dni dookoła kuchni.
2kg żółtej fasolki szparagowej
400g marchwi
400g cebuli
2 małe słoiki przecieru pomidorowego
2 szklanki oleju
2 liście laurowe
6 łyżek cukru
3 łyżki soli
2 łyżki octu
pieprz czarny

Cebulę i marchew obierz, umyj i osusz. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a cebulę pokrój w cienkie półplasterki. Warzywa przełóż do garnka, duś na rozgrzanym oleju ok. 15 minut. Następnie dodaj liście laurowe, pieprz, 2 łyżki soli, cukier oraz przecier pomidorowy. Na koniec dodaj ocet i dokładnie wymieszaj.
Fasolkę umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki (najlepiej przekrój ją na połowę). Następnie ugotuj ją tak aby nie była zbyt miękka. Tak przygotowaną fasolkę dodaj do pozostałych warzyw, całość duś ok. 15 minut.
Gorącą sałatkę przełóż do słoików i mocno zakręć. Słoiki pasteryzuj ok. 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation