Kuchnia

mniam ; d

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym
Składniki:

1 kg fasolki szparagowej

30 dag marchewki

35 kiełbasy z szynki

15 dag cebuli

1 litr domowego przecieru pomidorowego

3 łyżki oleju rzepakowego

sól

pieprz

1

Przygotowanie:

Odcinamy zdrewniałe końcówki fasolki, dokładnie ją płuczemy. Jeśli fasolka jest długa, przecinamy ją na pół.

Cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę.

Kiełbasę kroimy w połówki talarków.

Marchew obieramy, kroimy w cienkie talarki.

Fasolę z pokrojoną marchewką wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez 7-8 minut, odcedzamy.

Na głębokiej patelni lub w garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej. Przesmażamy na rumiano cebulę z kiełbasą.

Dodajemy fasolkę z marchewką. Wlewamy przecier pomidorowy i dusimy na wolnym ogniu do czasu aż fasolka będzie miękka.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation