Sport i fitness

SposobZycia

Pizza na spodzie z kalafiora – Składniki:
3/4 szklanki świeżego kalafiora
1 szklanka mozzarelli
1/4 szklanki świeżo tartego parmezanu
suszona bazylia
1 jajko
1 puszka tuńczyka
1 czerwona cebula
garść świeżego baby szpinaku
3 ząbki czosnku
1 łyżka oleju kokosowego
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Piekarnik nastawiamy na 220°C, a blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Kalafiora zmiksować na mąkę i gotować w garnku z wodą około 10minut.
Po ugotowaniu kalafiora, należy go dobrze odcedzić i wycisnąć wodę z kalafiora.
Mozzarellę trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy tarty parmezan, łyżkę soli, bazylię, jajko i kalafiora. Wyrabiamy ciasto.
Ciasto wykładamy na przygotowaną wcześniej blaszkę.
Zapiekamy ciasto około 10minut, aż spód się ładnie zarumieni. Na podpieczony spód nakładamy liście świeżego szpinaku, krążki czerwonej cebuli i rozrzucamy tuńczyka.
Całość jeszcze raz zapiekamy około 10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation