Kuchnia

Grill

Sos BBQ z whisky przepis

Sos BBQ z whisky - SKŁADNIKI:
2 średnie cebule
3 ząbki czosnku
puszka pomidorów bez skórki
2 łyżki brązowego cukru
3 łyżki sosu worcester
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu balsamicznego
3 szczypty płatków chilli
40 ml whisky
olej
Sos BBQ z whisky - PRZYGOTOWANIE:
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. W małym garnku rozgrzać niedużą ilość oleju, wrzucić cebulę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Podsmażać, w tym czasie zblendować pomidory. Kiedy cebula zmięknie, dodać pomidory. Gotować przez kilka minut, następnie dodać resztę składników. Gotować na małym ogniu przez ok. 20 minut mieszając co jakiś czas. Przestudzić i podawać zimny. Sos świetnie smakuje po nocy spędzonej w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation