Kuchnia

sałatki

NAJLEPSZA SAŁATKA JAJECZNA
Składniki:

4 duże jajka (najlepiej ekologiczne)
2 łyżki majonezu
1/2 łyżeczki ostrej musztardy
1/2 łyżeczki skórki cytrynowej
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól, świeżo mielony czarny pieprz, listki natki pietruszki
Przygotowanie:

Jajka zalewamy zimną wodą w garnuszku. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 13 minut. Przelewamy zimną wodą, obieramyę.
W miseczce mieszamy majonez, musztardę, skórkę cytrynową, koperek i szczypiorek. Dodajemy jajka i widelcem rozgniatamy je na kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Podajemy na świeżym chlebie lub na liściach sałaty, przybraną natką pietruszki.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation