Kuchnia

Różne

Dietetyczne kotlety z kaszy gryczanej

Składniki:

Pół woreczka ugotowanej kaszy gryczanej (ok. 50 g)
50 g chudego twarogu
Pół pęczka natki pietruszki
Pół niedużej cebuli czerwonej lub białej
Sól, pieprz
Łyżka oleju
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
Jak zrobić dietetyczne kotlety z kaszy gryczanej
Wystudzoną kaszę wymieszaj z twarogiem, drobno posiekaną cebulą, natką pietruszki oraz przyprawami. Masę podziel na trzy - cztery części, a następnie uformuj kotlety. Każdy z nich obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Na patelni rozgrzej olej, a następnie smaż kotlety na złoty kolor z obu stron. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation