Kuchnia

Różne

Nietypowe placki ziemniaczane w formie roladek - Pyszności

Składniki
Porcje:
4
5 szt. ziemniaki obrane, starte na tarce
2 szt. marchewki obrane, starte na tarce
30 g sczypiorek posiekany
30 g cebula posiekana
3 szt. jajka
gałka muszkatołowa
1 łyżeczka pieprz
1 łyżeczka sól
400 g serek śmietankowy
4 plastry szynka gotowana
100 g żółty ser starty
Sposób przygotowania
Do miski włóż starte ziemniaki, startą marchewkę, szczypiorek, cebulę, jajka, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły. Następnie równomiernie rozłóż uzyskaną masę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Do miski włóż starte ziemniaki, startą marchewkę, szczypiorek, cebulę, jajka, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły. Następnie równomiernie rozłóż uzyskaną masę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na rozłożonej masie rozsmaruj połowę serka śmietankowego, następnie połóż plastry szynki i rozsmaruj resztę serka śmietankowego.
Na rozłożonej masie rozsmaruj połowę serka śmietankowego, następnie połóż plastry szynki i rozsmaruj resztę serka śmietankowego.
Całość zawiń w rulon i posyp go z wierzchu startym żółtym serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C i piecz przez 15 minut.
Całość zawiń w rulon i posyp go z wierzchu startym żółtym serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C i piecz przez 15 minut.
Po 15 minutach wyjmij rulon z piekarnika i pokrój go na roladki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation