DIY - zrób to sam

dietetyczne przepisy

RYBA W WARZYWACH
(Dukan, faza II PW)

SKŁADNIKI na 1 porcję:
- 1 filet z pangi
- 1/2 marchewki
- 1/4 pora
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 żółtej papryki
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- sól czosnkowo-ziołowa (np. Kotanyi)
- pieprz
- słodka papryka mielona
+ folia aluminiowa

PRZYGOTOWANIE
Rybę rozmrozić. Marchewkę zetrzeć na tarce lub pokroić w zapałkę. Pora przeciąć wzdłuż i posiekać w półtalarki. Paprykę pokroić w cienkie paski, przekroić na pół.

Każde z warzyw zblanszować oddzielnie - wrzucić do gotującej się wody na 2-3 minuty, po czym wrzucić na sitko i opłukać zimną wodą. Wrzucić je z powrotem do garnka, wszystkie razem, polać sosem sojowym i dokładnie wymieszać.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć duży płat folii aluminiowej. Wyłożyć na folię połowę warzyw.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation