Kuchnia

Zapiekanki, przystawki

zapiekanka z kurczakiem
Składniki

250 gr. Zielonego makaronu
500 gr. Pierśi z kurczaka
Tłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
1 Kubek śmietany ( 200ml. )
1 kalafior lub szpinak{według gustu}
250 gr. Potartego sera
Słotka i Ostra papryka ( proszek )
Przyprawy: Sól / Pieprz

Etapy przygotowania

► Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu.

► Pierśi pokroić w 2/3 cm paski lub średniej wielkości kostkę, przyprawić paprykami, ostrą, słotką, solą, pieprzem i usmażyć na tłuszczu.

► Śmietanę wymieszać z surowymi ogórkiem lub szpinakiem albo kalafiorem przyprawić, solą, pieprzem i papryką.

► Mięso połączyć z ugotowanym makaronem, mieszanką śmietanową z dodatkami i staranie wymieszać. Przygotowaną masę przełożyć do żaroodpornego naczynia i wierzch posypać startym serem, włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać w 180C Umluft Termoobieg, aż się ser stopi i zrumieni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation