Kuchnia

Zapiekanki, przystawki

Sos tysiąca wysp
Sos tysiąca wysp przepis

Sos tysiąca wysp to smaczny dodatek do sałatek, nuggetsów, grillowanego mięsa i warzyw. Przygotowuje się go niezwykle szybko. Niektóre przepisy zakładają dodanie do sosu konserwowych warzyw, ja jednak nigdy tego nie robię. Stawiam na połączenie dobrej jakości domowego majonezu z ketchupem, sosem Worcestershire i kilkoma innymi dodatkami.

Sos tysiąca wysp

SOS TYSIĄCA WYSP

Składniki:
[przepis własny]
4 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu
1 łyżeczka octu winnego
pół łyżeczki sosu Worcestershire
szczypta drobnego cukru
pół łyżeczki gładkiej musztardy
kilka kropel tabasco do smaku (ew. szczypta ceyenne, chilli w proszku)
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Używamy jako dodatek do warzyw, sałatek, krakersów, nuggetsów, mięs, grissini.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation