Kuchnia

Fast Food.

Burgery z soczewicy

burger wegetariański

350 g czerwonej soczewicy

3 cebulki dymki

½ pęczka natki pietruszki

4 listki świeżej mięty

1 łyżeczka słodkiej suszonej papryki

1 ząbek czosnku

sól

1/2 szklanki bułki tartej

jajko

kasza kukurydziana

olej do smażenia

Soczewicę ugotować w niewielkiej ilości wody na papkę. Cebulę drobno posiekać, zeszlić na oleju. Dodać posiekaną natkę pietruszki i miętę, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę i sól do smaku. Wymieszać, wsypać bułkę, dodać jajko i wyrobić masę. Jeśli jest za rzadka, dosypać jeszcze trochę bułki. Z masy uformować kotlety, obtoczyć je w kaszy i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation