Kuchnia

Kulinaria- rybka

Uwaga Babcia Gotuje: Sałatka Śledziowa z Czerwoną Fasolą

Będziemy potrzebować :

około 450 g filetów śledziowych matias
3 ogórki kiszone
1 średnia cebula
1 puszka 400 g fasoli czerwonej
3 – 4 łyżki majonezu
1 -2 łyżki posiekanego szczypiorku
pieprz do smaku

Przygotowanie :


Śledzie moczę w zimnej wodzie przez około 2 -3 godziny – w tym czasie wymieniam wodę kilka razy ( jak sobie przypomnę :)
następnie odlewam wodę i osuszam na papierowym ręczniku
wymoczone śledzie przekrawam wzdłuż na pół i kroję w paseczki o szerokości około 1 cm
fasolę odcedzam z zalewy ma durszlaku i przelewam zimną wodą
cebulę kroję w drobną kostkę
ogórki kroję w kostkę
szczypiorek drobno siekam
do salaterki wkładam wszystkie składniki dodaję majonez doprawiam pieprzem i wszystko razem mieszam
przed podaniem można przybrać górę sałatki kawałkami szczypiorku wbijając go w sałatkę ( szczypiorek wystaje jak igły jeża :) i kilkoma czerwonymi fasolkami



Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą jest gotowa życzę smacznego .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation