Kuchnia

Świąteczne pyszności

Barszcz czerwony - przepis -Przepis

Tego potrzebujesz:

3 marchewki 1/5 selera pół pietruszki pół pora 5 grzybów suszonych 2 cebule ok. 1 kg buraków ząbek czosnku 3 listki laurowe 3 ziela angielskie pieprz przyprawa maggi 1,5 l wody przyprawa do zup łyżka masła

Sposób przygotowania

1. Warzywa pokrój drobno i podsmaż na maśle.
2. Obierz buraki i pokrój.
3. Dodaj buraki do pozostałych warzyw. Dodaj także przyprawy (wszystkie wymienione w przepisie, poza pieprzem).
4. Zalej wodą i gotuj przez godzinę.
5. Wyjmij wszystkie warzywa (buraki również).
6. Przecedź barszcz przez sitko.
7. Dopraw pieprzem.
8. Podawaj z uszkami lub pasztecikami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation