Kuchnia

Kuchnia

Składniki:
- 6 długich kabanosów,
- 1 czerwona papryka,
- 5 średniej wielkości ogórków konserwowych,
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- 150 g sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki,
- pieprz, sól - do smaku,
- 2 łyżki majonezu,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,


1) Kukurydzę i czerwoną fasolę przepłukujemy zimną wodą na durszlaku i zostawiamy do odsączenia.
2) Kabanosy kroimy w talarki.
3) Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę.
4) Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
5) Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku.
Dodajemy majonez, jogurt naturalny, słodką czerwoną papryką, doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
(Z solą ostrożnie - można ją także całkiem pominąć, gdyż kabanosy są dość słone same w sobie).
Całość dokładnie mieszamy i gotowe
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation