Kuchnia

⇒ RÓŻNOŚCI z DOBREJ KUCHNI » ☕️ …✽

Sernik z malinami - Składniki

świeże maliny ok. 250 g

Spód sernika:

300 g herbatników maślanych

90 g masła

40 g czekolady

Masa twarogowa:

1 kg twarogu sernikowego w wiaderku

4 jajka

1 szkl. drobnego cukru

2 łyżeczki cukru waniliowego (użyłam cukier domowej roboty)

2 budynie waniliowe po 40 g

Sposób przygotowania

1.

Herbatniki rozdrobnić za pomocą blendera. Czekoladę połamać,przełożyć do rondelka i rozpuścić razem z masłem. Połączyć z rozdrobnionymi herbatnikami i dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową przełożyć do formy i wyrównać łyżką,wyklejając dno oraz boki. Wstawić do lodówki na 20 minut.

2.

Twaróg utrzeć z żółtkami i cukrami na gładką masę,dodać budynie w proszku i ubite na sztywną pianę białka. Delikatnie wymieszać i wlać na przygotowany spód ciasteczkowy. Powtykać świeże maliny w masę twarogową,wstawić do piekarnika i piec 60 minut w 200 stopniach. Po wystudzeniu polukrować sernik.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation