Kuchnia

⇒ RÓŻNOŚCI z DOBREJ KUCHNI » ☕️ …✽

Naleśniki z nutką prowansalskich ziół - Składniki
2 jajka
2 szklanki mleka
1,5 szklanki mąki
szczypta soli
3 łyżeczki ziół prowansalskich
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
10 parówek
30 dag żółtego sera
jajko i bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania
1. Naleśniki - krok 1
Mieszamy ze sobą składniki na ciasto naleśnikowe : jajka, mleko, mąkę sól i zioła.
2.
Smażymy cienkie placki. Z tych proporcji powinno ich wyjść około dziesięciu.
3.
Ser trzemy na tarce o grubych oczkach , a parówki obieramy z osłonek.
4.
Na każdy naleśnik kładziemy parówkę i posypujemy tartym serem.Zawijamy naleśniki. Jajko "bełtamy" z odrobiną wody.Przygotowujemy bułkę tartą do panierowania.
5.
Maczamy naleśniki w jajku , potem w panierce i smażymy na rumiano. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation