Kuchnia

Cook.

Sałatka z kurczakiem i kiełkami.


Składniki

sałata lodowa
rukola
pomidor
papryka czerwona
papryka żółta
czerwona fasola
kukurydza
czerwona cebula
kiełki brokuła
jogurt grecki
2 ząbki czosnku
łyżeczka majonezu
pieprz
olej rzepakowy
filet kurczaka
oliwa z oliwek
przyprawy: sól, pieprz, papryka, kolendra, ząbek czosnku, imbir, kurkuma, zioła prowansalskie, bazylia, oregano

Etapy przygotowania

Sos czosnkowy: 2 ząbki czosnku mieszamy z jogurtem greckim dodajemy łyżeczkę majonezu i doprawiamy pieprzem.

Poszatkowaną sałatą lodową i rukolą przykrywamy dno talerza, pokrojone warzywa (pomidor, papryki, cebula) układamy dookoła pozostawiając pusty środek, dodajemy kukurydzę, fasolę i kiełki. Polewamy odrobiną oleju rzepakowego.

Przyprawionego kurczaka podsmażamy na oliwie z oliwek i ciepłego układamy na środku talerza.
Polewamy sosem czosnkowym ozdabiamy rukolą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation