Kuchnia

Cook.

Jabłka pod białą chmurką

Składniki: (3 średnie kokilki)
3 jabłka
łyżeczka cynamonu
sok z cytryny (1-2 łyżeczki)
2 białka
0,5 szklanki cukru pudru- można dodać mniej

Sposób przygotowania:

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy sok z cytryny i cynamon. Odstawimy na 5-10min.
Następnie przygotowane jabłka wkładamy do kokilek i pieczemy przez 10-15min (piekłam do momentu, aż zrobiły się miękkie). Następnie białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli oraz cukrem pudrem. Przygotowaną masę wkładamy do kokilek z jabłkami i zapiekamy 10-15min (piekarnik 180st.C) Często beza po wyciągnięciu szybko opada- po upieczeniu zostawmy ją na 10min w piekarniku- wtedy nie opadnie zbyt szybko.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation