Kuchnia

słodkości

Składniki na ciasteczka:
-150 gram margaryny lub masła
-1 i 2/3 szklanki mąki pszennej
-20 gram cukru waniliowego
-aromat do ciasta ( około pół buteleczki dowolnego zapachu, polecam śmietankowy)
-2 żółtka
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-2 łyżki cukru pudru
- starta skórka z pomarańczy lub cytryny
Mąkę zagnieść z zimnym masłem na kruszonkę. Następnie dodać resztę składników, zagnieść aż ciasto będzie tworzyć zwartą kulę. Następnie ciasto cienko rozwałkowujemy (można najpierw schłodzić w lodówce) i wycinamy kieliszkiem krążki. Ułożyć na blasze wsypanej mąką i piec je około 10-12 minut w temperaturze 160° C z termoobiegiem.
Ozdabiamy czekoladą, wiórkami, masą krówkową, domowym dżemem itp.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation