Kuchnia

Ciasta i desery

Serniczek jogurtowy

Składniki
2 duże greckie jogurty
2 budynie śmietankowe
5 jajek
szklanka cukru
1/4 szkl.oleju
paczka biszkoptów
puszka brzoskwiń lub innych owoców
cukier waniliowy

Sposób przygotowania
1.
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno.Żółta wymieszać z olejem i budyniami,połączyć z jogurtami.dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.Brzoskwinie lub inne owoce pokrioć i dodać do masy jogurtowej.Biszkopty poukładać na blaszce o wym.24x35 i wylać delikatnie masę.Piec w nagrzanym piekarniku do 170st. ok.50 min.

Rady
Biszkopty można lekko nasączyć np.kawą rozpuszczalną,będą miały lekko kawowy smak i nie wypłyną na wierzch podczas wlewania masy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation