Kuchnia

wafle

1 margaryna
1/2 szklanki cukru
1 szklanka wody
1 opakowanie herbatników (typu "petitki")
1 galaretka
2 łyżki kakao
2 płaty wafli typu andrut
2 banany
Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Margarynę z cukrem zagotować. Do gorącej masy dodać pokruszone herbatniki i ciepłą galaretkę. Na wafel wyłożyć połowę gorącej masy, przykryć drugim waflem. Do pozostałej masy dodać kakao i dokładnie wymieszać, wyłożyć jako kolejną warstwę na waflu. Banany obrać, przekroić wzdłuż na połowy, ułożyć na brzegu przygotowywanej rolady, zwinąć. Włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Uwaga: jeżeli wafle nie będą się chciały zwijać, można ułożyć je na wilgotnej ściereczce i po kilku minutach ponowić próbę:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation