Kuchnia

wafle

Wafle z kajmakiem

Super przepis i pomysł jeżeli nie chce się piec. Wafelki robi się szybko, a smakują rewelacyjnie.

1 paczka grubych wafli
1 słoiczek dżemu śliwkowego
1 puszka kajmaku lub masy krówkowej (dostępne w realu)
Krem:

2 szklanki mleka
4 łyżki kaszy manny
kostka masła
mała paczka cukru waniliowego
1,5 szklanki cukru pudru
kapka spirytusu
Kaszę manną zalać mlekiem, odstawić na 10 minut i ugotować. Masło zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i osudzoną kaszą. Na koniec dolać spirytus.

Płaty wafli kolejno smarować dżemem, przykrywać 2 waflem, smarować kajmakiem, znowu wafel i masa z kaszki. I tak na przemian. pokroić wafle na kawałki i polać polewą czekoladową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation