Kuchnia

Potrawy i potrawki

Grillowany camembert z gruszką w balsamico

Składniki:

- ser camembert
- 1 gruszka
- 2 łyżki octu balsamicznego
- oliwa


Patelnię grillową smarujemy odrobiną oliwy. Grillujemy camemberta ok. 4 minuty z jednej strony, następnie przekładamy i grillujemy kolejne 4 minuty z drugiej strony. Gruszkę myjemy i obieramy, połowę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie do momentu, aż gruszka zmięknie. Następnie dodajemy ocet balsamiczny i mieszamy, aż sos lekko zgęstnieje. Drugą połowę gruszki kroimy w plasterki i układamy na talerzu. Na gruszki kładziemy camemberta i polewamy sosem z gruszkami.

Jeśli nie posiadacie patelni grillowej camemberta można włożyć do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 6-8 minut. Można naciąć też górę sera na krzyż.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation