Kuchnia

Kuchnia

Wafle przekładane ilovebake.pl
SKŁADNIKI:
1 galaretka truskawkowa
1 galaretka agrestowa
1 galaretka owoce leśne
500 ml śmietanki kremówki 30%
wafle tortowe, kwadratowe
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy i wkładamy do lodówki, aż zacznie być tężejąca.
Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody, zostawiamy do całkowitego wystudzenia. 250 ml kremówki ubijamy na sztywną masę, następnie bardzo powoli wlewamy zimną galaretkę (cały czas miksując).
Wafle przycinamy na kształt formy (u mnie 24 x 24 cm). Formę zabezpieczamy folią spożywczą i wkładamy na dno jeden wafel. Wylewamy masę o smaku agrestowym i wkładamy do lodówki, aż stężeje. Następnie wylewamy tężejącą galaretkę truskawkową.
Galaretkę o smaku owoców leśnych rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Pozostałą kremówkę ubijamy na sztywną masę i pod koniec wlewamy powoli zimną galaretkę, cały czas miksując. Masę wylewamy na stężałą galaretkę truskawkową. Nakładamy drugi wafel i lekko
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation