Inne

Na Sniadanie, Obiad i Kolacje

Tartaletki ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami

1 rolka ciasto francuskie
250 g szpinak
3 ząbki czosnek
do smaku zioła prowansalkie Prymat
do smaku pieprz
do smaku Sól
120 g feta
4 szt pomidory suszone Smak
do posypania mozarella
1 łyżka maslo

Czosnek zgnieść, wrzucić do rondelka, podsmażyć na maśle.
Dodać szpinak i dusić, aż woda odparuje.
Dodać przyprawy
Do wystudzonego szpinaku dodać, pokruszony ser feta, kawałki suszonych pomidorów.
Delikatnie wymieszać.

Arkusz ciasta podzielić na kwadraty, ułożyć na formie do muffinek lub foremkach do tartinek.
Nakłuć dno widelcem.
Nadziać farszem, posypać startym serem mozzarella.

Piec w temp. 220st C ok 15 min, aż będą rumiane.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation