Kuchnia

Śledzie, owoce morza

Makaron z krewetkami
(2 osoby)

-20 duzych krewetek
-pol duzej marchewki
-pol cebuli
-2 zabki czosnku
-2 szklanki bulionu
-1 szklanka bialego wina
-maly koncentrat pomidorowy
-200ml smietanki do gotowania
- 200- 250 g makaronu tagliatelle lub pappardelle
- sol, pieprz, papryka slodka
-oliwa
Oliwe rozgrzac na patelni. Cebule i marchewke pokroic w kostke, zeszklic na patelni, zalac trzema lyzkami bulioniu. Krewetki obsypac przyprawami. Wrzucic 6 krewetek. Zasmazyc. Dodac reszte bulionu, koncentrat, smietanke i wino. Dusic.
W miedzy czasie na drugiej patelni rozgrzac oliwe i wrzucic reszte krewetek. Smazyc 2 minuty z kazdej strony. Ugotowac makaron.
Dodac jeden posiekany zabek czosnku do krewetek z bulionem, drugi do smazacych sie krewetek.
Zmiksowac blenderem zawartosc pierwszej patelni.
Gotowy makaron wymieszac z powstalym sosem. Podac z usmazonymi krewetkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation