Kuchnia

kuchnia

Bułeczki ze szpinakiem

SKŁADNIKI

100 gr mąki;
150 gr szpinaku;
30 gr parmezanu;
8 gr proszku do pieczenia;
2 jaja;
50 ml mleka;
50 ml oleju z oliwek;
sól, pieprz.

PRZYGOTOWANIE

Szpinak po oczyszczeniu blanszujemy we wrzącej wodzie ok. 30 sekund. Szpinak osuszamy i drobno kroimy.
Jaja miksujemy z olejem i mlekiem. Stopniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Do ciasta dodajemy szpinak, starty parmezan. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto przelewamy do foremek do babeczek albo do muffinów do 2/3 wysokości.
Bułeczki pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do tzw. suchego patyczka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation