Kuchnia

warzywa

Chrupiąca sałatka z jesiennych warzyw, do której z powodzeniem możesz dodać kawałki kurczaka.
Jesień daje nam się we znaki. Tęsknimy za wiosną, słonecznymi porankami, krótkimi spódnicami... Listopadowe menu, ciężkie i aromatyczne, chwilowo nam się znudziło, więc będziemy zaklinać lepszą pogodę, jedząc wiosenne dania.

Oczywiście, na tyle wiosenne, na ile pozwalają składniki. Chrupiąca sałatka daje takie możliwości. Nie potrzeba wielu składników, a większość bez problemu dostaniesz w lokalnym supermarkecie. Nawet w tak brzydki, mokry listopad, jak ten za oknem!

Porcja dla 4 osób

Potrzebujesz: 1 ogórek, 1 czerwoną cebulę, 3 marchewki, 200 g zblanszowanej fasolki szparagowej, 100 g małych buraczków konserwowych, 1 łyżka octu winnego, 1 łyżka miodu, 3 łyżki oliwy, sól i pieprz;

1. Ogórka obierz i pokrój w półplastry. Cebulę i marchewki pokrój w słupki. Fasolki i buraczki pokrój na kawałki.

2. Zrób dressing: wymieszaj ocet, miód i oliwę. Warzywa wymieszaj z sosem. Dopraw solą i pieprzem.

Sałatka jest idealna do pieczonego kurczaka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation