Kuchnia

goodfood

Wytrawne, serowe ciasteczka do piwa lub wina - przepis ze Smaker.pl

Nie ma to jak prosta i szybka przekąska do piwa lub wina, a ta w postaci wytrawnych, serowych ciasteczek jest do nich idealna. Są tak dobre, że ręka sama po nie sięga.
Składniki

250 g sera białego
1 kostka margaryny
1,5 szklanki mąki pszennej

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Przygotowanie

Biały ser rozdrabniamy widelcem, przekładamy do miski i dodajemy do niego mąkę i margarynę.

Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i schładzamy przez 1 godzinę w lodówce.

Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm i małym kieliszkiem wykrawamy kółeczka.

Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w pewnej odległości od siebie, ponieważ podczas pieczenia trochę urosną.

Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C na złoty kolor.

Ciasteczka po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation