Kuchnia

obiad

Kotlety po mazursku - przepis ze Smaker.pl

Roladki z farszem z jajek i szynki uświetnią każdą domową uroczystość czy niedzielny obiad!
Składniki
1 kg schabu wieprzowego
Sól, Pieprz
Farsz:
3 jajka
Pęczek koperku
30 dag szynki konserwowej
10 dag sera
Sól
Pieprz
2 łyżki keczupu
Panierka:
3 jajka
Bułka tarta
3-4 os.
60 min
łatwe
tanie
Przygotowanie
Schab kroimy w plastry ok. 1 cm. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i siekamy bardzo drobno. Szynkę konserwową kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek siekamy. Wszystkie składniki farszu łączymy, doprawiamy. Schab układamy na desce, nakładamy farsz, zwijamy w roladkę. Każdą panierujemy w jaku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation