Kuchnia

obiad

Przepis na koniec lata: naleśniki z cukinią

Składniki:

- 350 g mąki

- 150 g startej cukinii + 2 cukinie

- 2 dymki

- 3 jajka

- 350 ml mleka

- 80 g masła

- 6 liści bazylii

- łosoś wędzony

- creme fraiche

- sól, pieprz, szczypiorek

- 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin



Sposób przygotowania:

Cebulki drobno posiekać i wrzucić je na patelnię z oliwą z oliwek z dodatkiem masła. Dodać startą cukinię, sól i pieprz. Podsmażyć, odstawić. Pozostałe cukinie pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć je na patelni oddzielnie. Ubić jajka, dodać mąkę i mleko. Następnie dodać startą cukinię, liście bazylii, sól i pieprz. Na rozgrzaną patelnię wlać chochlę ciasta. Zasmażyć, w tym czasie ułożyć na wierzchu plasterki cukinii. Następnie zasmażyć z drugiej strony. Podawać na gorąco w towarzystwie plasterków wędzonego łososia i creme fraiche. Posypać szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation