Kuchnia

kuchnia z rybką, owocami morza

Feel Eat!: Ryba z prażonymi płatkami migdałowymi i ziołami

Składniki:

kawałek dowolnej ryby najlepiej bez ości
łyżka płatków migdałowych
dwa plasterki cytryny
świeże zioła, np pietruszka, ale można też użyć ziół prowansalskich: świeżej bazylii, oregano, rozmarynu
łyżka oliwy
sól, pieprz

Rybę posolić i popieprzyć, posiekać zioła i ułożyć na rybie, ostawić na 30 minut do lodówki. Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe (trzeba je często mieszać, by się nie przypaliły) i przełożyć do miski. Na patelni po zdjęciu płatków rozgrzać tłuszcz, usmażyć rybę z obu stron, ułożyć na talerzu, posypać ziołami i płatkami migdałowymi, przed zjedzeniem polać sokiem z cytryny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation