Kuchnia

może by coś zjeść...

Rolada serowo-mięsno-szpinakowa w plasterkach ziemniaków.
6 ziemniaków
2 szklanki tartego parmezanu
sól
4 łyżeczki oliwy
1 słodka cebula
500g wołowiny mielonej
400g pomidorów
4 łyżki świeżej pietruszki
1 łyżeczka papryki
1/2 łyżeczki pieprzu
6 szklanek szpinaku
2 ząbki czosnku
1 szklanka sera ricotta
1 szklanka rozdrobnionej mozzarelli
Przygotowanie
Ziemniaki obierz i pokrój w plasterki.
Blachę do pieczenia wyłóż papierem, posyp parmezanem i ułóż plasterki ziemniaków.
Posyp je parmezanem, solą i piecz 30 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Patelnię polej oliwą i podsmaż pogrubione składniki z listy.
Zmień patelnię i podsmaż liście szpinaku z solą i czosnkiem.
Szpinak połącz z ricottą.
Wyjmij ziemniaki z piekarnika. Połóż warstwę szpinaku, potem mięsa, posyp mozzarellą i zwiń jak roladę.
Piecz przez 15 minut w 180 stopniach. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation