Kuchnia

może by coś zjeść...

Chrupiąca sałatka z pak choi i papryki - Moje Małe Czarowanie - Dorota Owczarek
Składniki:

1 kapusta chińska pak choi
1 mała papryka zielona
1 mała papryka żółta
biała część małego pora
2 - 3 gałązki bazylii

Sos:

2 łyżki oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka musztardy Dijon
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka ziół włoskich
sól morska
pieprz świeżo mielony
Przygotowanie sałatki:

Najpierw zrobiłam sos, czyli wlałam do małego słoiczka oliwę, ocet, dodałam musztardę, wcisnęłam czosnek, dodałam zioła, sól i pierz, zakręciłam słoik i potrząsając zrobiłam emulsję.
Papryki umyłam, osuszyłam, wyjęłam gniazda nasienne i pokroiłam w paski.
Pora umyłam i pokroiłam w półplasterki.
Posiekałam listki bazylii a kapustę pokroiłam w paski.
Połączyłam warzywa w misce, wymieszałam i polałam sosem, wymieszałam.
Odstawiłam na 15 minut aby smaki się wymieszały.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation