Kuchnia

słodkości

Kruche ciasto milionera
Składniki:
200 g mąki pszennej
75 g cukru pudru trzcinowego
200 g masła
200 g czekolady mlecznej
250 g masy kajmakowej lub mleko skondensowane w puszce*

1. Mąkę pszenną mieszamy z cukrem pudrem i 150g masła. Zagniatamy na jednolitą masę i wygniatamy dno formy do tarty 31 cm, Nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

2. Na wystudzonym spodzie rozprowadzamy masę kajmakową.

3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy resztę masła, mieszamy do całkowitego połączenia. Wylewamy na tartę, wyrównujemy i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!

* Jeżeli używacie mleka skondensowanego, wkładamy go w puszce do garnka z wodą i gotujemy przez 2-3 godziny. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation