Kuchnia

Sałatki

MangoPapaja: Sałatka z pieczoną dynią, granatem, gruszką i białym serem

Składniki (na dwie porcje):
•50 gram pieczonej dyni, pokrojonej w kostkę
•1/4 granata
•80 gram mix sałat z roszponką
•1 gruszka
•1/4 papryki czerwonej
•garść czarnych oliwek
•50 białego sera chudego
•łyżeczka miodu
•łyżeczka musztardy
•sok z połowy limonki
•sól
•pieprz
Dynię pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut, następnie kroimy w kostkę. Gruszkę i paprykę również kroimy w kostkę. Na talerzach rozkładamy mix sałat, następnie układamy na nich dynię, gruszę i paprykę. Z granata wydobywamy ziarenka, oliwki kroimy na pół i układamy na talerzach. Ser rozdrabniamy w placach. W szklance mieszamy miód, sok z limonki, musztardę, sól i pieprz. Dressingiem polewamy sałatkę tuż przed podaniem, nie ukrywam, że sałatka idealnie nadaje się na śniadanie bowiem zaspokaja wszystkie potrzeby naszego organizmu na witaminy i minerały.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation