Kuchnia

przetwory

SKŁADNIKI:
1. Burak (3-4 szt.)
2. Czosnek ( 4-5 ząbków)
3. Marchewka ( 2-3 sztuki)
4.Lubczyk i natka pietruszki ( Po jednej gałązce)
5. Dwa liście laurowe, trzy ziarenka ziela angielskiego i goździków

PRZYGOTOWANIE:

Umyj dokładnie wszystkie warzywa i zioła. Duży słój najlepiej wyparzyć przed użyciem.
Zagotuj wodę z solą. Ostudź i wrzuć do niej liść laurowy, ziele i goździk.
Obierz warzywa i pokrój. Dodaj lubczyk i zieloną pietruszkę.
Zalej wszystko ostudzoną wodą z ziołami, tak aby zakrywały całość. To bardzo ważne, bo w przeciwnym razie zacznie pleśnieć!
Tak przygotowany słój nakryj gazą i talerzykiem. Odstaw w zaciemnione miejsce. Sok można pić po około 4 dniach. Najlepiej przelać do butelki z zakrętką lub innego naczynia. Całość wstaw do lodówki. Pij sok po pól szklanki dziennie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation