Kuchnia

Zimowe konserwowe pychoty

Marynowana cukinia (dla 3-4 osób)

Składniki:
ząbek czosnku: 2 szt.
kolendra: 1 łyżeczka
czerwona cebula
sól
mała cukinia: 500 g
brązowy cukier: 150 g
gorczyca biała: 1 łyżeczka
ocet jabłkowy: 500 ml
kurkuma: szczypta
papryczka chilli
koperek: pół pęczka

Przygotowanie:
Cukinię pokrój na cienkie plastry, ułóż na sicie i posyp solą. Cebulę pokrój w plasterki i umieść w misce z zimną wodą. Czosnek pokrój w plasterki. Chili w cienkie krążki. Przyprawy upraż na patelni bez tłuszczu. Ocet, cukier, kurkumę i przyprawy zagotuj (gotuj, aż cukier się rozpuści). Cebulę wyjmij z wody. Cukinię, cebulę, czosnek, chili, koperek umieścić w słoiku, zalej lekko ostudzoną zalewą. Zakręcić.

SMACZNEGO!

źródło: styl.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation