DIY - zrób to sam

kulinaria

Krem / budyń dyniowo-jaglany z piernikową nutą | Ammniam
Deser dyniowo-jaglany z piernikową nutą
( 2 porcje)
Składniki:
1 szklanka purée z upieczonej dyni,
1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej,
2 łyżki masła migdałowego,
4 -5 miękkich daktyli wcześniej namoczonych,
2 łyżki syropu klonowego,
1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej,
1/3 łyżeczki mielonej wanilii,
szczypta soli,
posiekane migdały.

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki włożyć do blendera/robota kuchennego i zmiksować na gładki krem. W razie potrzeby dosłodzić lub dodać więcej przyprawy. Przełożyć do szklanek i posypać posiekanymi migdałami. Przed podaniem deser można schłodzić.
Smacznego !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation