Kuchnia

WEGEjadło

Sałatka selerem naciowym i tofu

Przepis
Składniki:
2 garście mixu sałat
2 łyżki kukurydzy
1/2 opakowania sera tofu ( u mnie naturalny firmy Polsoja)
3 łodygi selera naciowego
sos: 1/2 małego kubeczka jogurtu naturalnego, łyżeczka musztardy Dijon, ząbek czosnku, sól, pieprz, chilli
przyprawy do tofu: papryka słodka, zioła prowansalskie, sól, pieprz
łyżeczka oleju kokosowego lub innego tłuszczu roślinnego
Tofu pokroić w kostkę, przyprawić i odstawić na parę minut. W tym czasie przygotować sos mieszając jogurt naturalny z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardą, chilli, solą oraz pieprzem. Na patelnię wlać tłuszcz, dokładnie rozgrzać i usmażyć tofu. Sałatę umyć i ułożyć na talerzu, dodać do niej kukurydzę konserwową oraz obrany i pokrojony na mniejsze kawałki seler naciowy. Do sałatki dorzucić usmażone tofu i bezpośrednio przed podaniem polać sosem jogurtowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation