Kuchnia

słodkie

Ciasto śnieżny puch
SKŁADNIKI NA CIASTO:

500 g twarogu, zmielonego trzykrotnie *
2 łyżki cukru pudru
250 ml śmietanki kremówki 30%
2 x galaretka cytrynowa
500 ml gorącej wody
SKŁADNIKI NA POSYPKĘ KOKOSOWĄ:

150 g wiórków kokosowych
2 łyżki masła
2 łyżki cukru
DODATKOWO:

2 opakowania biszkoptów Dr Gerard z nadzieniem morelowym **
* możesz użyć twarogu sernikowego z wiaderka dobrej jakości

** zamiast biszkoptów morelowych możesz użyć zwykłych biszkoptów podłużnych lub okrągłych

Formę o wym. 24×24 cm lub podobną wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na dnie układamy biszkopciki. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Twaróg miksujemy razem z przesianym cukrem pudrem. Kremówkę miksujemy na sztywny krem. Dodajemy po łyżce do twarogu i delikatnie miksujemy. Niewielkim strumieniem wlewamy ostudzoną galaretkę i cały czas miksujemy. Wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki do stężenia. Masło rozpuszczamy w garnuszku, następnie dodajemy cukier i wiórki. Prażymy, aż do zarumienienia. Wykładamy na masę serową i ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation