Kuchnia

ryby

Pietruszkowe kotleciki z dorsza

Składniki :

400g świeżego fileta z dorsza
4-5 szt ziemniaków
sól
pieprz
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 jajko
natka zielonej pietruszki
bułka tarta
olej


Przygotowanie :

Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Rybę opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Posyp solą i pieprzem i ugotuj na parze. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Rybę obierz ze skóry i starannie wyciągnij ości. Rozdziel dorsza na mniejsze kawałki w palcach. Wrzuć do ziemniaków, wbij jajko. Dokładnie połącz składniki. Wsyp sól, pieprz i paprykę. Uformuj w dłoniach kotleciki i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation