Kuchnia

kwiat w galarecie

Składniki:

-400 g młodych ziemniaków

– 2 łyżeczki przyprawy Bombai Masala

– 1 łyżeczka curry

– pół główki czosnku

– olej rzepakowy

– 1/2 czerwonej cebuli

– sok z cytryny

Ziemniaki oskrobać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do worka, wlać trochę oleju, wsypać przyprawy, zawiązać i dobrze wymieszać. Przyprawy powinny przykryć ziemniaczki dość grubą warstwą.

Blachę z piekarnika posmarować odrobiną oleju, przełożyć na nią ziemniaczki. Pomiędzy nimi rozłożyć nieobrane (!) ząbki czosnku.

Piec około 40 minut w temperaturze 200 stopni, od czasu do czasu mieszając.

W tym czasie cebulę poszatkować, zalać sokiem z cytryny i odstawić.

Gdy ziemniaczki się upieką, sok z cebuli wylać i odsączoną cebulą posypać danie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation