Kuchnia

Ciasta i Wypieki

SKŁADNIKI:

( keksówka 12×22 )

* mąka pszenna – 170 g
* cukier – 200 g
* świeży szpinak – 120 g
* olej rzepakowy – 110 ml
* jajko – 2 szt
* cukier waniliowy – 1 łyżka
* sok z cytryny – 2 łyżeczki
* proszek do pieczenia l 2 łyżeczki
* sól – 1 szczypta

DODATKOWO:

lukier + skorka pomarańczowa ( lub bakalie )

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Oczyszczony szpinak miksujemy na gładko z olejem.

W misce ubijamy na puch jajka z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy sok z cytryny oraz szpinak – miksujemy dalej.

Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz solą, mieszamy i wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy ok. 3-040 minut 180C.

Polewamy lukrem i zajadamy!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation